Η δίκη που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, τελικά έγινε στην δικαστική αίθουσα γιατί η απόφαση για αλλαγή της αίθουσας έπρεπε να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Τελικά οι κατηγορούμενοι, που αντιμετώπιζαν την κατηγορία «σύστασης συμμορίας» σε βαθμό πλημμελήματος, για υπόθεση κυκλώματος παράνομου απαλλάχθηκαν λόγω ακυρότητας του «κλητήριου θεσπίσματος».

Σύμφωνα με το karatzova.com, η υπόθεση αφορούσε σε υπόθεση κυκλώματος παράνομου στοιχήματος που είχε αποκαλυφθεί πριν από 6,5 χρόνια περίπου (Οκτώβριος και Νοέμβριος του 2013) στην ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών, όπου φέρεται να ήταν η έδρα του κυκλώματος και είχαν γίνει αθρόες συλλήψεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν 150 άτομα (με ελάχιστες απουσίες) από πολλές περιοχές της χώρας όπως της Πέλλας, της Χαλκιδικής, της Θεσσαλονίκης, της Αττικής, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Ροδόπης, της Λάρισας, της Αιτωλίας, της Ζακύνθου και της Φθιώτιδας, της Τρίπολης κ.α.

Τα άτομα που αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την υπόθεση αυτή, θα δικαστούν σε άλλη δικάσιμο και αφού ολοκληρωθεί η ανάκριση.

fosonline.gr