Φωτογραφία του Νίκος Σουρλόπουλος.

 

Φωτογραφία του Νίκος Σουρλόπουλος.

 

Φωτογραφία του Νίκος Σουρλόπουλος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τσιζκέικ εύκολο με μελομακάρονα που μας περρίσεψαν (χωρίς ψήσιμο)

  Υλικά Συνταγής Για τη βάση 25 μελομακάρονα περιπου (ανάλογα με το μέγεθος τους αρκετά για να καλύψουμε τη βάση και τα πλαϊνά μιας φόρμας 20 εκατ.) 4 κ.σ μαλακό βούτυρο (σε θερμ. δωμ.) Για την κρέμα cheesecake 250 γραμ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά πολύ κρύα) 4 κ.σ ζάχαρη άχνη 300 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου) 1 μικρό λεμόνι ακέρωτο (ξύσμα μόνο) 1 κ.γλ. υγρή βανίλια Για τη σάλτσα βύσσινο 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γραμ. 1½ κ.σ. κορν φλάουρ Εκτέλεση Για να φτιάξουμε τη βάση, από το cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν, αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε…

Βασιλόπιτα τσουρέκι

  Μπορεί το τσουρέκι να θέλει την ώρα του, αλλά αυτή η συνταγή για Βασιλόπιτα τσουρέκι είναι εύκολη! Είναι αφράτη, με μοναδική υφή και γεύση και οικονομική. Υλικά Συνταγής 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό 6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου 100 γραμ. χλιαρό γάλα Στερεά υλικά 1/2 κ.γλ. αλάτι 700 γραμ. αλεύρι για τσουρέκι 2 φακελάκια μαγιά 140 γραμ. ζάχαρη 1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 βανίλιες Για τη γέμιση 2-3 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ και 2 κ..σ νερό 1 φλ. σταφίδες ξανθές Κρήτης 3/4 φλ. κόντιτα κίτρινων φρούτων ή ψιλοκομμένα κίτρινα γλυκά κουταλιού 1/4 κ.γλ. ξύσμα λεμόνι 1/2 κ.γλ.…

Τι θα κάνετε με τη γαλοπούλα που περίσσεψε - 3 συνταγές από την Ελένη Ψυχούλη

  Με τη γαλοπούλα που περίσσεψε από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μπορείτε να φτιάξετε ένα σωρό άλλες νοστιμιές, από πίτες και τάρτες μέχρι μακαρονάδες και ωραίες σάλτσες που ταιριάζουν μια χαρά με ρύζι, πουρέ ή ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή σας… Δείτε λοιπόν παρακάτω τρεις πεντανόστιμες προτάσεις από την Ελένη Ψυχούλη. Στρούντελ με γαλοπούλα ή κοτόπουλο Έτοιμο σε: 1 ώρα και 30 λεπτά Υλικά 1 φύλλο σφολιάτας 4 φλιτζάνια γαλοπούλα ή κοτόπουλο, μαδημένο σε ίνες 2 φλιτζάνια κίτρινα τυριά τριμμένα 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 3 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος 3 κουτ. σούπας αλεύρι 2-3 φλιτζάνια γάλα λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο…

Ο εύκολος τρόπος για να φύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου (video)

  Έξω έχει πολικές θερμοκρασίες. Ο πάγος στο παρμπρίζ είναι ένα πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν όσοι ξυπνούν πολύ πρωί για να πάνε στη δουλειά τους. Αυτός ελαχιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου καθαριστεί.  Ο μετεωρολόγος Ken Weathers που εργάζεται στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WATE 6, ο οποίος ανήκει στον όμιλο του ABC, στο Τενεσί, έχει τη λύση. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε: 1 μέρος νερό2 μέρη αλκοόλη (οινόπνευμα) για εντριβή Στη συνέχεια τα αναμιγνύετε, βάζετε το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκασμό και έχετε έτοιμη την λύση για…

Πανσέτα γεμιστή: Ένα Χριστουγεννιάτικο μενού για τους αγαπημένους σας

  Εντυπωσιακό, εύκολο και πάνω από όλα με νοστιμιά μοναδική. Χοιρινή πανσέτα, σκέτο λουκούμι, με μαλακό ζουμερό κρέας και τραγανή πετσούλα. Απολαύστε το... Υλικά Συνταγής 1 ενιαίο κομμάτι πανσέτα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) γύρω στα 2 με 2½ κιλά 2 κ.σ ελαιόλαδο 4 κ.σ κρέμα βαλσαμικό 1 κ.γλ. κοφτό μουστάρδα σε σκόνη 1/2 μικρό πορτοκάλι (χυμό) ξύσμα πορτοκαλιού αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι 2-3 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο 4 -6 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα Για τη γέμιση 12 κάστανα βρασμένα 12 δαμάσκηνα απυρήνωτα 200 γραμ. γραβιέρα (κομμένη σε μικρά κομμάτια) Εκτέλεση Για την πανσέτα γεμιστή στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε το…

Η σωστή επιλογή, το ψήσιμο & το τεμάχισμα της γιορτινής γαλοπούλας βήμα-βήμα από την Ελένη Ψυχούλη (εικόνες)

  Η Ελένη Ψυχούλη μας αποκαλύπτει τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο και κόψιμο μιας ζουμερής γαλοπούλας, παρέα με τρεις συνταγές για να την απολαύσετε. Επειδή όμως τα καλέσματα της δεύτερης μέρας των γιορτών είναι πάντα τα καλύτερα, μας προτείνει να εκμεταλλευτούμε τα απομεινάρια του πουλερικού που ψήσαμε, για να μαγειρέψουμε στα γρήγορα κάτι ολόφρεσκο και διαφορετικό από τα κλασικά χιτ της παράδοσης. Πόσα κιλά γαλοπούλα να αγοράσω; Υπολογίστε 500γρ. γαλοπούλα ανά άτομο, οπότε για 4 άτομα θα χρειαστείτε μία γαλοπούλα 2 κιλών, για 8 άτομα, μία των 4 κιλών κ.ο.κ. Τι γαλοπούλα να αγοράσω; Αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε…

Συνταγή για την ωραιότερη γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό

  Κλέβει την παράσταση στο γιορτινό τραπέζι! Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες και θα έχετε την ωραιότερη γαλοπούλα με τραγανή κρούστα και ζουμερό ψαχνό. Υλικά Συνταγής 1 (περίπου 4 κιλά) γαλοπούλα 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Για το ζωμό λαιμός και φτερούγες γαλοπούλας 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο στα 4 1 κλωνάρι σέλερι 1 κλωνάρι μαϊντανός 1 φύλλο πράσο 1 καρότο 1 δαφνόφυλλο Για τη σάλτσα ψητού όλα τα υγρά του ψησίματος (που έμειναν στο ταψί) 3 κ.σ. αλεύρι 1 φλ. μαυροδάφνη 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί 1 λίτρο ζωμός 1 κλαδάκι δεντρολίβανο Για τη γέμιση 1/4 φλ. ελαιόλαδο…

Πώς θα στρώσετε το πιο εντυπωσιακό γιορτινό τραπέζι

  Το στρώσιμο του τραπεζιού είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας Το επίσημο δείπνο, εκτός από καλό φαγητό και εκλεκτά κρασιά, απαιτεί και άριστη παρουσίαση, με το στρώσιμο του τραπεζιού να είναι βασικός παράγοντας επιτυχίας. Αν δεν είσαστε σίγουροι για τη σειρά που μπαίνουν τα μαχαιροπίρουνα, μην αγχώνεστε. Σας έχουμε τις απαντήσεις και μάλιστα σε 1 εικόνα που θα κοιτάτε κάθε φορά που στρώνετε επίσημο τραπέζι. Ξεκινάτε από τα πιάτα σερβιρίσματος: Πρώτα μπαίνει το πιάτο για το κυρίως (που είναι και το μεγαλύτερο) και από πάνω το πιάτο της σαλάτας. Αν σερβίρετε σούπα, το πιάτο της σούπας μπαίνει ανάμεσα στο κυρίως και…

Ιδέες για 7 χριστουγεννιάτικα γλυκά με 5 ή λιγότερα υλικά

  Και σε ποιον δεν αρέσουν οι συνταγές και μάλιστα οι γρήγορες. Ακόμη και όσοι δεν έχουν ταλέντο στη ζαχαροπλαστική μπορούν να φτιάξουν αυτές τις χριστουγεννιάτικες συνταγές με 5 ή λιγότερα υλικά! Μπισκοτομπουκιές   Υλικά:226γρμ βούτυρο (παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 κ.τ.γ 155γρμ ζάχαρη κρυσταλλική 3/4 κ.τ.γ εκχύλισμα αμυγδάλου 318γρμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις3 1/2 κ.τ.σ πολύχρωμη τρούφα Εκτέλεση:Βουτυρώστε μια λαδόκολλα και τοποθετήστε τη σε ένα ορθογώνιο ταψί.Σε ένα μπολ χτυπήστε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. (8-10 λεπτά) Προσθέσετε το εκχύλισμα αμυγδάλου και το αλεύρι κοσκινισμένο. Τέλος ρίξτε την πολύχρωμη τρούφα. Πιέστε…

Η νούμερο ένα συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες βουτύρου! - Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  Υλικά Συνταγής 100 γραμ. ζάχαρη άχνη 400 γραμ. βούτυρο γάλακτος 100 γραμ. φυτίνη 2 κρόκοι 1 αυγό 2 βανίλιες 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 1/3 φλ. κονιάκ 1 κοφτό κ.γλ. σόδα μαγειρική 150-250 γραµ. καβουρντισμένο και χοντροκομμένο αμύγδαλο (κατά βούληση) 850 γραµ. (περίπου) αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο 1 κιλό άχνη ζάχαρη 2 βανίλιες   Εκτέλεση Για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες βουτύρου, απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10′ στους 200 βαθμούς C να ροδίσει. Τη χοντροκόβουμε. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και τη φυτίνη και τα χτυπάμε για 10′ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν σαν αφράτη…

Σελίδα 1 από 15

Περισσότερες Ειδήσεις

Roumlouki Plus

Διήμερο 80's και Μασκέ πάρτυ στο Desperado!

  Το κλασικό διήμερο πάρτυ του Desperado. &...

Roumlouki Plus

Αγίου Βαλεντίνου: 10+1 facts για την ερωτική ζωή των Ελλήνων

  H μηνιαία έρευνα της aboutpeople για το Athens ...

Επιστήμη - Τεχνολογία
Roumlouki Plus
Απόψεις

Νίκος Λιολιόπουλος: «Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί»

Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει έ&nu...

Roumlouki Plus

Η Lia Hide για πρώτη φορά στο DESPERADO

  Η Lia Hide ένα διαφορετικό, με μεγάλη αδ&u...

Κόσμος

Αυτή είναι η νέα πόλη... «Αλεξάνδρεια» των Σκοπίων!

  Μετά τις 45, τουλάχιστον, Αλεξάνδρ&ep...

Claim betting bonus with GBETTING